Seguim recomanat plats de la Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… per avui: ARRÒS CALDÓS AMB CONILL, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:

  • 1/4 de conill
  • 200 grams d'arròs
  • 2 litres de brou
  • 1 tira de pebrot vermell
  • 4 des de 5 mongetes verdes
  • 1 tomàquet madur per ratllar
  • 1 tira de pebrot verd
  • 1 gra d'all
  • 1/2 ceba petita
  • 1/2 pastanaga
  • 1/2 llauneta de pèsols
  • 10 pinyons
  • Pebre vermell dolç
  • pebre negre
  • 1/2 gotet de vi blanc
  • voluntat
  • Oli d'oliva
  • aigua
  • colorant

elaboració

En una cassola escalfem l'oli d'oliva, i sofregim primer els trossos de conill. Mentrestant tallem a trossets petits totes les verdures.

A el conill ja dauradet, afegim totes les verdures, primer la ceba i després la resta (menys el tomàquet ratllat, els pinyons i els pebres), donem unes voltes i finalment incorporem el tomàquet i un gotet d'aigua calenta, per coure i que es barregin tots els ingredients uns 10 minuts.

A continuació abocar el 1/2 gotet de vi i deixar que s'evapori l'alcohol. Afegir el pebre negre, el pebre vermell dolç, els pinyons, remoure perquè es barregi i afegim l'aigua.

Quan comenci a bullir afegir el colorant i deixem coure a foc fort 10 minuts, després a foc lent, durant 30 minuts més evitant que es quedi sense brou. Per això anar afegint si cal una mica d'aigua calenta, Rectificar de sal i posar l'arròs. Per coure l'arròs són 3 la 4 minuts a foc fort i uns 15 minuts a foc baix i a gaudir.

Una vegada que el ARRÒS CALDÓS AMB CONILL aquest punt per servir, no oblidem l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal… Per aquest plat us recomanem tres opcions de vi negre bóta…

Negre Bóta sommelier Gourmet

Ochoa Reserva de Cellers Ochoa i DO Navarra

ex ex 8 de Castillo de Perelada y DO Empordà

Clos Fontà de Bodega Mas d’en Gil y DO Priorat

Inclouries algun altre vi? Deixa els teus comentaris ...

Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.

*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com

terradescudella_header6