Seguim recomanat plats de la Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella... Per avui: SALMON teriyaky AMB RISOTTO DE QUINOA I FIDEUS DE NAP, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:

• 4 lloms de salmó fresc. (reservar pells)
• Oli d'oliva.

Diners el teriyaki

• 75ml de salsa de soja.
• 2 cullerades de vinagre d'arròs.
• 2 cullerades de sucre morè.
• 2 grans d'all picat.
• 2cucharadas de gingebre en pols.
• 1cucharada de Maizena.
• 1 cullerada d'oli de sèsam.
• 2 cullerades d'aigua.

Para el Risotto

• 200 g de quinoa.
• 500gr de brou d'au.
• 3 chalotas.
• 50gr de mantega.
• 50gr de parmesà.
• Vi blanc.
• 100 g de xampinyons.
• Sal / pebre.

Per als Fideus de Nap

• 1 veí.
• Oli verge extra.
• Vinagre de xerès
• Sal / pebre.

elaboració

Farem el teriyaki ajuntant tots els ingredients en un pot i el portarem a ebullició, baixem el foc fins que espesseixi. Reservem en fred.

Li traiem la pell a l'salmó i pintem els lloms amb la salsa teriyaki. reservem.

Coem la quinoa en el brou d'au i les pells de l'salmó uns 20 em. reservem.
En una sote ofeguem les escalunyes en brunoise amb oli uns minuts, tirarem el vi i deixarem que redueixi, incorporem els xampinyons en brunoise i ho deixem ofegar tot lentament uns 15 min mas.
Hi afegirem la quinoa i cremaremos amb la mantega i el parmesà ratllat. Rectificarem de gust.

Per als Fideus de Nap
Tallarem el nap a làmines amb la mandolina i després en juliana molt fina, reservarem en un bol amb gel, en l'últim moment, escorrerem i sazonaremos amb l'oli, vinagre i sal.

Marcarem el salmó a la planxa i acompanyarem amb el rissotto i els fideus de nap.

Una vegada que el SALMON teriyaky AMB RISOTTO DE QUINOA I FIDEUS DE NAP aquest llest per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem quatre opcions de vi blanc criança.

vi: Pic
celler: Solergibert
varietals: picapoll

Pic SolerGibert Sommelier Gourmet

vi: Nuat
celler: Abadal
varietals: picapoll

abadal

vi: Can Feixes Chardonnay
celler: Can Feixes Huguet
varietals: Chardonnay

Sommelier Gourmet de Can Feixes

vi: Finca Els Camps Macabeu
celler: Jane Ventura
varietals: Macabeu, Xarello

Jane Ventura

 

¿Inclouries algun altre vi? Deixa els teus comentaris ...

Per obtenir més informació, visiteu Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.

*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com

terradescudella_header6