Avui us proposem un altre plat de temporada de Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella... FRICANDÓ DE VEDELLA AMB BOLETS, per poder gaudir d'aquest espectacular plat, necessitarem els següents ingredients:

600 GR. de vedella de la part de la culata tallada a filets fins
300 GR. de moixernons
2 cebes ciselé
1 pastanaga mirepoix
2 tomàquets ratllats
1 fulla de llorer
1 l. de fons fosc de carn
farina
100 ml de vi ranci
50 ml. Brandi
Sal i pebre
Per a la picada:
Una dent d'all rostit
2 branques de julivert
2 carquinyolis
25 g. d'ametlles torrada
Uns brins de safrà.

elaboració
Enfarinarem els filets i fregirem en una paella amb oli d'oliva. daurarem, i retreure sazonaremos.
En una cassola de fang, ofegarem la ceba tallada en juliana i la pastanaga juntament amb el llorer. Quan estigui ofegat afegirem el tomàquet. Quan hagi perdut l'aigua, afegirem, el vi ranci i el brandi, salpebrarem i hi afegirem el fons fosc calent fins a cobrir-.
Bullirem uns minuts i afegirem la carn endins. Courem a foc lent fins que la carn aquest tendra. Traurem la carn i passarem la salsa pel xinès, afegirem de nou a la cassola juntament amb la carn.
Prepararem la picada fregint el gra d'all amb les ametlles, el julivert i els carquinyolis i el safrà. La afegirem a la salsa.
Tallarem els bolets a trossos i les saltejarem en una paella a part, quan estiguin daurades les afegirem a la cassola juntament amb la carn i la salsa. Deixarem coure tot junt uns 10 minuts. Rectificarem de sal.

Una vegada que el FRICANDÓ DE VEDELLA AMB BOLETS estigui llest per servir, no hem d'oblidar un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem tres opcions de vi negre llarga criança de Denominació d'origen Penedès.

vi Negre

Parató Negre Clàssic, Pot Feixes Reserva Especial, Torre del Veguer Raíms de la Inmortalitat

Parató Negre Clàssic
celler: Paella
varietals: Cabernet Sauvignon, Ull de llebre.

Pot Feixes Reserva Especial
celler: pot Feixes
varietals: Cabernet Sauvignon, Merlot

Torre del Veguer Raíms de la Inmortalitat
celler: Torre del Veguer
varietals: Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot

¿Inclouries algun altre vi? Deixa els teus comentaris ...

Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.

*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com

terradescudella_header6