Seguim recomanat plats de l'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… Para hoy: FILET DE DAURADA AMB TÀPERES I OLIVES, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:

• 1 dorada
• Oli d'oliva
• 4 alls
• 2 c.s. de tàperes
• 8 olives negres sense os
• 1 bitxo
• 3 tomàquets madurs
• 4 patates
• ½ bulb de fonoll

elaboració

Peleu les patates i tallar-les a rodanxes. Les disposem en una plata amb oli, sal i pebre. Afegim el fonoll remenem bé. Coem a l'forn 40 minuts, fins que les patates quedin cruixents pels costats.

Peleu la daurada, netejar-la i filetearla. Reservar tapada en fred. Tallar el tomàquet a dauets regulars, si podeu pelar el tomàquet. Peleu els alls i laminar.

En una paella amb un raig d'oli fregim els alls i el bitxo tallat a rodanxes, afegim el tomàquet tallat a daus i saltejarem junt amb les olives i les tàperes. Mullar amb una llimona espremut. Posar el filet de daurada sobre les patates i acabar la cocció afegint en l'últim minut la vinagreta d'olives.

Una vegada que la daurada, aquest llista per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon cava o un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem tres opcions de vi blanc criança…

Nuat de Bodegas Abadal y DO Pla de Bages
varietals: picapoll.

abadal

Chardonnay de Can Feixes y DO Penedès
varietals: Chardonnay.

pot Feixes

La Garriba Blanc de Castell de Peralada i DO Empordà
varietals: Cariñera Blanca, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne.

Perelada Sommelier Gourmet

 

¿Inclouries algun altre cava o vi? Deixa els teus comentaris ...

Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.

*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com

terradescudella_header6