Seguim recomanat plats de l'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… Para hoy: SÈPIA AMB MANDONGUILLES, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:

• ½ Kg. de sípia
• 200gr. de picada de porc
• 70gr. de cansalada crua
• 1 ou
• 2 dl. d'oli
• 3 grans d'all
• Una mica de julivert
• 1 llesca de pa mullada amb llet
• 1 ceba
• 3 prenguessis madurs
• 15 ametlles torrades
• ½ copeta de vi de xerès sec
• Sal, pebre
• Farina
• Fumet de peix o aigua

elaboració

Sofregir la sípia, neta i tallada a trossos, en una cassola. reservar a part. En el mateix oli preparar un sofregit de ceba tallada a dauets i tomàquet, ben picat amb el ganivet. Deixar que el sofregit es concentri. Afegir la sípia que havíem reservat i coure'l junt 10 em. Mullar-lo amb aigua o amb fumet i deixar-ho coure a foc lent.

A part amassem la carn picada, la cansalada, 2 grills d'all, el julivert, – tot picadito-, el pa escorregut de llet, el pebre i l'ou. Si penseu que un ou deixés la massa massa tova posar-hi només mig.

Un cop estigui tot pastat preparar les mandonguilles, enfarinar-les i fregir-les en oli. Escorreu-les d'oli sobrant i afegiu-les al guisat de sípia. Deixar que cogui 5 em. tot plegat; 10 em. Abans d'acabar afegiu-hi una picada amb un gra d'all i les ametlles. Diluir amb el vi de xerès i afegir-lo a guisat. Posar a punt de sal.
Una vegada que, el plat estigui llest per servir, no oblidem l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal… Per aquest plat us recomanem una opció de vi negre…

vi: Petit Bernat Negre
celler: Oller del Mas
DO: Pla de Bages
varietats:
40% Syrah
25% Cabernet Franc
20% Merlot
10% picapoll negre
5% Cabernet Sauvignonoller-del-mas-sommelier-gourmet

Nota de l'enòleg*
En nas és net i intens amb notes de fruita vermella molt fresca sobre un fons especiat i torrat. Marquen les notes dolces i balsàmiques que li aporten profunditat.

També trobem el record a pedra foguera. La fusta és més present al nas i es troba elegantment integrada.

En boca presenta un atac llaminer, dolç, agradable i equilibrat. Estructura lleugera amb un bon volum, de pas fresc i llarg. Cos mitjà, tanins dolços i bona integració de l'alcohol i l'acidesa.
* http://ollerdelmas.com/

Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.