El vi i el cava formen part de la història catalana. Cada copa conserva una petita part de l'passat, per això l'enoturisme a Catalunya és molt més que tastar vins: gaudeix de l'experiència d'assaborir un glop al costat de la vinya, de dormir en un celler, de fer un tractament de vinoteràpia o de passejar entre les vinyes en Burricleta oa 'segway'. Quan tornis a prendre una copa de vi, tots els records et vindran a la ment.

12 DO, 12 maneres d'entendre la vida al territori
L'enoturisme a Catalunya té moltes cares, ja que és terra de contrastos: el paisatge agrícola de l'Priorat, on l'orografia en terrasses de llicorella obliga a conrear petites propietats i fa que el vi tingui aquest sabor tan peculiar; les vinyes al costat de la mar recargolades per la tramuntana de la DO Empordà; raïm cultivades a 1.000 metres d'alçada a la Ruta el Vi de Lleida; o les vinyes de Bages, protegits per la solidesa de Montserrat. existeixen 11 denominacions d'origen de vi i 1 de cava: són dotze maneres d'entendre la vida dins d'un territori, marcades pel paisatge.

Enoturisme per descobrir la cultura i el patrimoni
També pots conèixer el patrimoni arquitectònic i cultural català a través de l'enoturisme. Has sentit parlar de les catedrals de el vi? Les batejar així l'escriptor Àngel Guimerà per la seva majestuositat i semblança arquitectònica amb els temples religiosos. Són cellers dissenyades per alguns dels artistes més rellevants de l'Modernisme català.

Planifica escapades enoturístiques a mida.

És el teu torn per degustar el paisatge de Catalunya en una copa.

font: http://www.catalunya.com/que-hacer/saborea/cataluna-destino-enoturistico