Joves: D'un any a 2 anys.

Els rosats i blanc: Durant l'any següent al de la collita, encara que el millor moment per degustar-los és en els primers mesos.

Joves i alguns blancs: Tenen una vida una mica més llarga, Es poden consumir fins al cap de dos anys i una mica més.

Reproducció: Després 4 Els anys és el termini de vida òptim mitjà.

Reserva: Es poden salvar 8 a 10 anys.

gran Reserva: 15 anys i més.

També hem de tenir en compte la varietat des del Tempranillo, Graciano, Cabernet Sauvignon o Merlot, Evolucionen més lentament que els vins de Garnacha, Monastrell o Syrah.

Recordeu que per mantenir els vins a casa també heu de tenir en compte:

La temperatura ideal.

Per a la bona evolució de les ampolles, és clau que no hi hagi salts tèrmics grans i que la temperatura sigui entre 13º i 16 ° C.

Humitat.

L’ideal és entre un 70 i 80 %, de manera que els taps mantenen l’elasticitat i no s’executen els riscos de vessament, Filtració d’oxigen o Formació de fongs.

Ventilació.

En un lloc amb un bon corrent d’aire, s’eviten els fongs i les olors nocives per al vi.

Brillantor.

La llum sol ser un enemic de vi que ja l’oxida i li dóna sabors de cartró. El millor per mantenir -lo és un lloc fosc.

Posició per estalviar les ampolles.

Usada, en posició horitzontal o lleugerament inclinada. No hi ha cap altra opció. D’aquesta manera es garanteix que el vi sempre romandrà en contacte amb el suro, de manera que el connector no tindrà riscos d’assecat o perdent la seva elasticitat i qualitats.

Deixa els teus comentaris ...