wine-504494_640

En algunas ocasiones guardamos vinos en casa sin tener en cuenta aspectos importantes para su conservación.

En la nostra publicació d'avui, sommelier Gourmet, os recomienda tener en cuenta

La temperatura ideal.

Per a la bona evolució de les ampolles, és clau que no hi hagi salts tèrmics grans i que la temperatura sigui entre 13º i 16 ° C.

Humitat.

L’ideal és entre un 70 i 80 %, de manera que els taps mantenen l’elasticitat i no s’executen els riscos de vessament, Filtració d’oxigen o Formació de fongs.

Ventilació.

En un lloc amb un bon corrent d’aire, s’eviten els fongs i les olors nocives per al vi.

Brillantor.

La llum sol ser un enemic de vi que ja l’oxida i li dóna sabors de cartró. El millor per mantenir -lo és un lloc fosc.

Posició per estalviar les ampolles.

Usada, en posició horitzontal o lleugerament inclinada. No hi ha cap altra opció. D’aquesta manera es garanteix que el vi sempre romandrà en contacte amb el suro, de manera que el connector no tindrà riscos d’assecat o perdent la seva elasticitat i qualitats.

Clasificación de los vinos.

Recomendamos clasificar los vinos en aquellos que consideramos que serán para el consumo diario, los que se utilizarán en cenas y encuentros especiales y por ultimo en los que queremos conservar a más largo plazo, esto con el objetivo de tener una mejor organización.

Aclaramos que no todos los vinos son elaborados para mejorar con el paso del tiempo y muchos es mejor beberlos jóvenes.

Els comentaris estan tancats.