Seguim recomanat plats de l'Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella… Para hoy: Timbal de sardines marinades i pebrots rostits amb ajoblanco de meló, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:

500g de filets de sardines.
200gr de sal
200gr de sucre.
herbes provençals.
Pells de taronja i llimona
1 pebrot vermell.
2 pebrots verds.
2 pebrots grocs.

Per al All blanc.
600 GR. d'aigua
200 gr d'oli d'oliva.
16 gr d'all
300 gr d'ametlles
1/2 meló de pell de gripau
voluntat

guarnició
Meló marró
Menta fresca.
Sal / pebre
Ron añejo.
100 GR. de pernil serrà
2 ous durs.

elaboració

Cobrir els filets de sardina amb la barreja de sal, sucre, herbes i pells. Un mínim de 30 em, un cop transcorregut el temps rentar les sardines en aigua freda, assecar i reservar. Rostim els pebrots al forn a uns 200 º fins que es daurin bé, un cop estiguin els pelem i despepitamos, Reservem l'oli de rostit.

Per al All blanc.

Escaldeu l'all en aigua bullint perquè no piqui. Tritureu el meló, l'oli, l'aigua, els alls, la sal i les ametlles pelades. Vam provar i rectifiquem de sal si és convenient.

Piquem per a la guarnició el pernil serrà i els ous ben fins. Vam muntar el timbal en un motlle curta pastes, intercalant capes de sardines i pebrots, li donem un toc de fred a l'motlle en abatidor i retirem motlle.

Decorarem amb una brunoise de meló salpebrada i mullada en rom, juntament el pernil i els ous, finalment afegirem l'all blanc al voltant.

Una vegada que el Timbal de sardines marinades i pebrots rostits amb all blanc de meló estigui llest per servir, no hem d'oblidar l'opció d'un bon vi per a un maridatge ideal ... Per a aquest plat us recomanem vins d'estil blanc sense criança per a un maridatge ideal:

Blanco Wine Sommelier Gourmet

vi: Mysti blanc
celler: alliberament – Vins d'Origami
DO: Penedès

vi: Gramona Mas Escorpí Chardonnay
celler: Gramona
DO: Penedès

vi: Jané Ventura Selecció
celler: Jane Ventura
DO: Penedès

Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.

terradescudella_header6