Seguim recomanat la cuina de Nadal de l'Eescola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella... Per avui: FILET DE CÉRVOL AMB gratin DE PATATA dauphinoise, per poder gaudir d'aquest plat, necessitarem els següents ingredients:

•1/4 tassa de pebre rosa en gra
•3 cdas de pebre verd sec
•2 cdas pebre negre en gra
•1 cda llavors de coriandre
•1/4 tassa de pebre vermell dolç
•2 cdas de pols de cinc espècies
•1cda sal grossa
•1 llom de cérvol (750g)
•1 c.s. oli
•2 c.s. de mostassa Antiga
•1 c.s. mel
•1 c.s. de farigola
•1 c.s. addicional de grans de pebre negre picats per acabar el plat.

Per al gratin Dauphinoise
• 8 patates monalisa
•0,5 l de nata liquida
•100 gr de mantega
• 150 gr de gruyere
•Surt pebre nou moscada

elaboració

Torrar els tres pebres i les llavors de coriandre SENSE oli fins que comenci a desprendre aroma (2 des de 3 minuts).
Passar aquestes espècies a un morter i afegir-hi la resta d'espècies i sal. Picar bé i fregar amb aquesta barreja tota la superfície de la carn.
En una olla de ferro colat o en una paella de fons gruixut daurar la carn durant 4 des de 5 minuts fins que estigui ben daurada i procurant no cremar les espècies.
Un cop daurada la carn, posar el llom de cérvol en una safata de forn i rostir-lo a 225 graus uns 10-15 minuts depenent del punt de la carn que desitgem. Treure'l del forn i deixar que reposi 10 minuts. Mentre reposa, formar una pasta amb la mostassa, la mel, la farigola i la culleradeta addicional de grans picats de pebre negre. Pinzellar el llom amb aquesta pasta.

Per al gratin Dauphinoise
Peleu les patates i laminar-les amb una mandolina.
Poseu-les en una plata amb sal, pebre, nou moscada i mullar-les amb nata. Després disposar-les per capes en una safata de forn intercalant patata, queso, mantega i nata.
Coure al forn a 180 º 200 º C durant 40 em.
Serviu el llom de cérvol amb un quadrat de pastís de patata.

Quan el Ciervi, estigui llest per servir, no hem d'oblidar un bon vi per a un maridatge ideal… Per aquest plat la nostra aplicació mòbil ens recomana tres opcions de vi negre bóta per a un maridatge ideal…

1. Clos Fontà de Bodegas Mas d’en Gil de D.O. Priorat

Mas d'en Gil

2. Ochoa Reserva de Cellers Ochoa de D.O. Navarra

Ochoa Reserva

3. ex ex 8 de Castillo de Perelada de D.O. Empordà

Perelada

¿Inclouries algun altre vi? Deixa els teus comentaris ...

Per a més informació consulta Sommelier Gourmet aplicació, la guia de vins que et permet consultar fins 1100 combinacions de maridatges amb plats nacionals i internacionals de tot tipus.

Aplicació disponible per a dispositius ‪‎iOS https://goo.gl/nrooW i androide http://goo.gl/3WTTE5 Descarrega ja!

*recepta: Escola de Cuina i Pastisseria, Terra d’Escudella. http://terradescudella.com

terradescudella_header6

  1. Benvolguts Senyors:

    Em poso en contacte amb Uds, com a responsable del Dept. Estudis de l'Escola de Cuina Terra d’Escudella.
    El motiu de l'email és agrair-los la refrència que fan al nostre Cnetre amb motiu de les receptes utilitzades per als seus maridatges.

    Molt cordialment s'acomiada
    Sergio Meléndez Giner

Els comentaris estan tancats.